maanantai 13. elokuuta 2012

Pähkinäsuklaatorttu

Aloitetaan tämän uuden blogin historian Kinuskikissan Pähkinäsuklaatortulla. Eli jääkaapissa ollut Nutellapurkki alkoi lähestyä parasta ennen päiväystään, joten siitä inspiroiduin etsimään reseptia jossa käytetään Nutellaa. Kinuskikissalta tosiaan löytyi helpon ja herkullisen kuuloinen ohje. Tein itse vain puolikkaan annoksen ja hieman muunnellen, alla oma versioni.

Murotaikina:
62 g voita
1/2 dl sokeria
1/2 kananmunaa
1 1/4 vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Vatkaa muna sekaan. Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi nopeasti. Painele taikina 15 cm irtopohjavuoan pohjalle. Paista 200 asteessa 10-13 min kunnes pohja on saanut hieman väriä. Kun pohja on jäähtynyt, nosta tarjoiluvadille ja laita ympärille pesty irtopohjavuoan reuna.

Täyte:
1 1/4 dl kuohukermaa
50 g venäläistä jugurttia
reilu 1/2 dl Nutellaa
1 rkl kiehuvaa vettä
1/2 levy liivatetta
Kostuta pohja tilkalla maitoa jos muistat, itse unohdin ihan kokonaan. Laita liivatelehti kylmään veteen likoamaan n. 5 min. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita keskenään jugurtti ja Nutella ja lisää kermaan. Purista liivatteesta liika vesi pois ja sulata se kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää nauhana kermaseokseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä muutama tunti, mielellään jopa yön yli. Poista  irtopohjavuoan reuna ja koristele halutessasi.

Ei ollut aikaa eikä tarvikkeita koritella ja "tarjoiluvadin" virkaakin toimitti muovirasian kansi, joten kaunishan tämä ei ole, mutta toimi mökkioloissa moitteettomasti.
Tämä kakku todellakin parani seuraavaan päivään levättyään. Oli hyvää silloin samana päivänäkin, mutta aivan taivaallista sitten seuraavana päivänä. Tätä tulen takuuvarmasti tekemään toisenkin kerran. Suosittelen lämpimästi.

2 kommenttia: