maanantai 3. syyskuuta 2012

Focaccia - Katiskatar retroilee

Päätinpä toimia nyt niin, että perustan tällaisen tekstisarjan jonka nimi on Katiskatar retroilee. Nämä ohjeet ovat siis vanhan blogini puolella jo nähty, mutta haluan ne tännekin vielä kaivaa esiin niiden loistavuuden takia. Aloitetaan ihanaisesta focacciasta, jota tulee tehtyä melko harvoin kun se on olevinaan vähän työläämpi leipä, mutta onhan se hyvääkin, ei siitä mihinkään pääse. Alunperin olen postannut tämän vanhassa blogissa 1.2.2010.

Taikina:
1,7 dl vettä
330 g erikoisvehnäjauhoa (itsehän olin laittanut vain 200 g)
20 g oliiviöljyä
12 g hiivaa
1 tl suolaa
Voiteluun:
0,5 dl oliiviöljyä
0,5 dl vettä
1/2 tl suolaa
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää veteen hiljalleen jauhot, öljy ja lopuksi suola. Vaivaa hetki. Laita kelmu ja liina kulhon päälle ja anna taikinan kohota n. 45 min.
Levitä vuoan (halkaisijaltaan n. 28 cm) pohjalle öljyä (Itse paistoin leivinpaperin päällä eikä vähien jauhojen takia tullut ihan koko pellin kokoista). Muotoile taikina vuoalle ja tee sormilla koloja. Levitä voiteluun tehtyä sekoitetta reilusti taikinan päälle. Laita taas kelmu päälle ja anna kohota 30-45min.

Ennen uunia.
 Korjaile hieman reikiä ja laita uuniin. 200 astetta noin 18-25 minuuttia.

Söimme focaccian tuolla kertaa täytettynä illalliseksi.
Ja hyväähän se tosiaan oli, muistan vieläkin kuinka myyty olin tuosta ohjeesta. Jokusen kerran on tuon jälkeenkin tullut focacciaa tehtyä ja herkku mikä herkku. Täytyypä taas ottaa asiakseen tehdä tätä.

5 kommenttia:

  1. Heippa, Kirsin keittiössä muutti bloggeriin, Tervetuloa =)

    VastaaPoista
  2. Äskeinen peruttu... vuodatuksessa jatkan sittenkin =)

    VastaaPoista
  3. Onnea uudelle bloggausalustalle :)
    ps. nuo merkkitarkistukset vähentävät kommentointihaluja tosi tehokkaasti.

    VastaaPoista
  4. Kiitos Luka :) Tiedä, itsekin inhoan noita merkkitarkistuksia yli kaiken, mutta muutaman kerran kunnon roskapostivyöryn alle jääneenä en enää viitsi olla ilman. Niitä kun tulee kuitenkin vähän vaikka tarkistus onkin. Siinä on jo tarpeeksi siivoamista minulle ;)

    VastaaPoista
  5. Focaccia itse tehtynä on kyllä taivaallista. Ja nuo täytteet näyttävät niin raikkailta.

    VastaaPoista