maanantai 17. syyskuuta 2012

Perunapizza - Katiskatar retroilee

Katiskatar retroilee-tekstien kolmannessa osassa muistellaan perunapizzaa. Ohje Ruokalasta. Alla oma muunnelmani postattuna alunperin 28.2.2010. Ohjeesta tulee yksi pizza.
1,5 dl vettä 
2tl kuivahiivaa
1 tl sokeria
2,5-3 dl durum-vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1 dl oliiviöljyä
Perunatäyte:

3-4 perunaa
2 punasipulia
tilkka smetanaa
suolaa
timjamia
mustapippurirouhetta


Lämmitä vesi lämpöiseksi, noin 40 asteiseksi. Lisää joukkoon kuivahiiva ja sokeri. Sekoita sekaan vehnäjauhot ja suola ja vaivaa taikinaksi. Vaivaa taikinalle hyvä sitko ja lisää oliiviöljyä joukkoon. Vaivaa vielä hetki ja jätä taikina nousemaan lämpimään paikkaan noin puoleksi tunniksi.

Kauli taikina leivinpaperille. Siivuta perunat ja punasipuli ohuiksi siivuiksi. Kuumenna pannussa tilkka oliiviöljyä ja kuulota perunat ja punasipulit siinä. Sivele pizzapohja oliiviöljyllä ja sitten smetanalla ja levitä päälle peruna- ja sipulisiivut. Ripottele päälle suolaa, timjamia ja mustapippurirouhetta.

Paista 250 asteisessa uunissa noin 20 min tai kunnes pohja on rapea.


Loistavan makuista tuli. Eihän tuo mitään perus pizzaa juuri muistuta, mutta ihan omana itsenään on kyllä herkkua. Joskus myöhemmin kokeilin tehdä tätä uudemman kerran ja jätin smetanan pois. Virhe! Smetana tuo muuten ehkä hieman kuivakkaaseen pizzaan mehevyyttä ja makua.Tämä käy mielestäni hienosti esim. vähän erikoisemmaksi piirakan korvikkeeksi vieraille tarjottavana. Varmasti herättää ihmetystä/järkytystä/ihastusta.

1 kommentti:

  1. Peruna sopii pizzaan loistavasti. Mielenkiintoinen ohje tämä. Ei pizzaankaan aina tarvita tomaattikastiketta.:)

    VastaaPoista