sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Täytetyt kananmunat

Tällaiset alkupalakanamunat on olleet jo pidempään mielessä ja nyt sitten vihdoin tein näitä. Ohje omasta päästä kun ei netistä oikein mieleistä tuntunut löytyvän.

6 kananmunaa
1 kesäsipuli varsineen
1 prk tonnikalaa
1/2 venäläistä/turkkilaista/maustamatonta jugurttia
1/2 dl majoneesia
sitruunapippuria

Keitä kananmunat 10 min ja jäähdytä kylmässä vedessä. Halkaise munat ja kaavi keltuaiset kulhoon. Silppua sipuli ja lisää kulhoon. Lisää myös tonnikala ja sekoittele tasaiseksi mössöksi. Lisää jugurtti, majoneesi sekä pippuri. Sekoita, tarkista maku ja jos ok niin lapo munanpuolikkaisiin lusikallinen täytettä. Koristele tuoreilla yrteillä jos niitä sattuu olemaan.
Riippuen muista tarjottavista ja tarjoaako näiden munien kanssa jotain muutakin, sopiva määrä syöjää kohti linee 1-3 puolikasta.

 Oli hyvää. Savulohi kävisi tähän varmasti myös paremmin kuin hyvin. Näitä voi tarjota pelkiltään, mutta varmaan joku salaatti kävisi tähän ihan kivasti rinnalle.

2 kommenttia:

  1. Tämäntyypppisiä tehtiin seiskalla koulussa kotitaloustunnilla. Juuri viime aikoina olen ajatellut, että näitä voisi kokeilla tehdä.

    VastaaPoista
  2. Taas kun näkee tuon kuvan niin alkaa harmittaa yrittien puute koristeena. Noista tulisi niin nättejä kun siihen vähän jotain vihreetä pistäisi päälle.

    VastaaPoista