tiistai 3. syyskuuta 2013

Bremen: Panimokierros Beck'sillä

Heti ensimmäisenä päivänä meillä oli ainoa reissun ajalle varattu ja suunniteltu ohjelma, eli tutustuminen Beck's:in ja Haake Beckin tehtaaseen ja tuotteisiin panimokierroksella. Kierroksia järjestetään torstaista lauantaihin useita kertoja päivässä. Mahdollisuus on osallistua englannin- tai saksankieliselle kierrokselle. Ilman kunnon saksanosaamista on ainoa järkevä vaihtoehto tietysti englanninkielinen kierros.

Lippujen ostaminen tapahtuu täältä. Muistathan että liput pitää ostaa useita päiviä ennen, koska liput lähetetään postitse maksun jälkeen. Mehän emme tätä tajunneet vaan odottelimme liian pitkälle ja lippuja ei voinut enää ostaa tuolta linkistä. Ei hätää kuitenkaan, ottamalla yhteyttä tuohon Bremenin turistipalvelun Service Centreen sähköpostitse, saimme liput ostettua sitä kautta ja lippuna toimi tilausvahvistus jonka sain suoraan sähköpostiini.

Itse kierros tapahtuu karttaan punaisella merkityssä paikassa, osoitteessa Am Deich 18/19. Ette voi erehtyä paikasta sinne päästyänne. Aulassa esitetään lippu kassalle ja saadaan päälle tyylikkäät turvaliivit ja kierros voi alkaa.

Osoite on Am Deich 18/19.


Kierros kesti n. kaksi tuntia ja siihen sisältyi esitelmä brändistä, yrityksestä ja historiasta, kierros tehtaan puolella ja heidän omassa museossaan sekä oluen maistelua. Vaikka itse en normaalioloissa juo olutta enkä ole sen valmistukseen mitenkään perehtynyt, pysyin ihan hyvin kärryillä englanninkielisessä selostuksessa.
Tehtaan siiloja joissa säilytettiin mm. mallasta sekä käyttämättömänä että käytettynä.

Oli ihan mielenkiintoista kuulla jostakin noin itselle tuntemattomasta aiheesta. Beck's:iähän juodaan varmaan maailman joka kolkassa, mutta Haake-Beck oli täysin tuntematon uusi tuttavuus. Sitä ymmärtääkseni tuotetaan vain paikalliseen käyttöön. Aiemmin nuo ovat olleet erilliset panimot, mutta käsittääkseni 2000 luvun alussa molemmat siirtyivät yhden suuren panimon alaiseksi ja yhdistyivät ja omistajayritys on nykyisin nimeltään ABInBev.
Haake-Beckin Kräusen-olut.
Tehtaan edustustilat/asiakastilat mikä lienee, olivat hienot. Sieltä ei ole valitettavasti kuvaa kun en kehdannut räpsiä kun ei kukaan muukaan niin tehnyt, mutta jotenkin siinä oli sellaista hemmottelun ja ylellisyyden tuntua. Isäntä oli onnellinen kun tuolla todella osattiin laskea olut niin että niihin muodostui toinen toistaan upeampia vaahtokukkasia, ja valitteli kun täällä päin enemmänkin tuntuu että niitä koitetaan välttää.

Oluenmaistelu sisälsi kolme ihan täysikokoista olutta eikä mitään maisteluannoksia (eikä unohdeta miniprezeleitä). Jo siihen nähden kierroksen hinta, 10,50 € oli mielestäni varsin kohtuullinen. Kaksi olutta tuli pöytään kuin Manulle illallinen, yhden sai valita vapaasti listalta. Kierroksen jälkeen voi vielä käydä shoppaamassa paikan myymälässä, jossa tosin oluita ei ollut myynnissä, vaan monenlaisia laseja ja muita fanituotteita kuten sateenvarjoja ja pyyhkeitä.

Suosittelen kierrosta lämpimästi. Itse ainakin viihdyimme hyvin ja olimme vaikuttuneita. Eikä unohdeta sitä mukavaa hienoista hiprakkaa jossa poistuimme viimein tehtaalta etsimään välipalaa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti