perjantai 27. syyskuuta 2013

Kanakastike

Olenpa taas sluibaillut ja edellisestä bloggauksesta on jo melkein kuukausi. Mutta veruke tässä ja teko syy tässä. En ala pitkästyttämään teitä :) Mutta täällä ollaan taas ja Bremen-postauksiakin on vielä jäljellä kunhan saan ne valmiiksi.

Ensin vähän kuvia meidän sadosta tältä kesää. Meillähän oli yhteensä 5 kg siemenperunaa, puolet Timoa ja puolet Sinistä Kongoa. Yllättäen Kongo teki paremman sadon kuin Timo. Sininen Kongo on kyllä hauska peruna, violetti/sininen niin kuoreltaan kuin sisällöltäänkin. Maku on ihan aitoa perunaa, mutta rakenne ei ole mitenkään loistava. Ei sovi erityisen hyvin oikein mihinkään. Mutta kaikenlaista siitä on tullut tehtyä, niistä postauksissa lisää myöhemmin.

Timoja
Meillä perunamaan vieressä kasvaa tällä hetkellä vielä iso kuusi-mänty-pariskunta, jotka selkeästi tuntuvat vievän suuren osan perunoiden ravinteista. Talvella taitaa tulla kohtalon hetket niille puille.

Perunoiden lisäksi meillä oli jokunen porkkanakin kasvamassa. Melkein joka ainut porkkana oli jollakin tavalla risa. Joko ne olivat haljenneet tai sitten niissä oli haaroja jos jonkinlaisia. Kuka tietää mitä oireita nämä ovat? Ravinteiden puutettako sekin?

Siniset Kongot ja haarakkaat porkkanat

Pääsi noista kuitenkin ihan maistelemaan vaikka eivät niin kovin standardin mallisia olleetkaan. Hyviä kuitenkin.

Sitten itse asiaan, eli kanakastikkeeseen. Jostain hasskusta syystä en ole varmaan ikinä tehnyt kanakastiketta perunoiden kanssa, enkä suurustanut sitä vehnäjauholla. Ei mitään havaintoa miksi ei. Nytpä inspiroiduin kokeilemaan.
Oman pellon Sinistä Komgoa, porkkanaa ja papua sekä Kariniemen kanaa kastikkeessa
rasia maustamatonta suikalebroileria
sipuli
voita
vehnäjauhoja
vettä
suolaa, valkopippuria

Ruskista broilerin suikaleet voissa ja lisää silputtu sipuli. Kuulotta. Lisää vehnäjauhoa ja sekoita hyvin. Älä kuitenkaan ruskista. Lisää vesi pienissä erissä kunnes on sopivan paksuista kastiketta. Anna kypsyä. Mausta. Tarjoa perunoiden kanssa. Meillä lisukkeena oli perunoiden ja porkkanoiden lisäksi ruusupapuja, jotka myös on poimittu omasta puutarhasta.

Ja oikein hienostihan se kanakastike sopi perunoiden kanssa. Hassu minä etten ole sitä ennen kokeillut.

1 kommentti:

  1. Hiukka on kyllä odoteltu ;) kiva kuulla ja innolla bremeniä odotellen, mukavaa viikonloppua :)

    VastaaPoista