tiistai 3. joulukuuta 2013

Suklaapalat

Tein mokkapaloja elämäni ensimmäistä kertaa. Koska en tykkää kahvista juurikaan, halusin tehdä ne siis ilman sitä. Joten näistä tulikin sitten suklaapaloja. Alkuperäinen ohje on Siroa sokeria-blogista. Muuten tein ohjeen mukaan mutta vaihdoin kahvin maitoon.

Pohja:
3 kanamunaa
3dl sokeria
200 g voita
6dl vehnäjauhoja
4tl leivinjauhetta
3tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
2,5 dl kylmää maitoa

Kuorrute:
4 dl tomusokeria
100 g voita
6 rkl maitoa
2 rkl kaakaojauhetta
3 tl vaniljasokeria

Koristeluun:
nompparelleja tms

Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää hieman jäähtynyt rasva munasokerivaahtoon. Lisää taikinaan sihdaten vuorotellen jauhoseosta ja maitoa. Sekoita varoen. Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista 200-asteessa n.20minuuttia. Anna jäähtyä.

Valmista kuorrute. Sulata voi kattilassa. Lisää  muut kuorrutteen ainekset ja levitä seos pohjan päälle. Ripottele koristeet heti kuorrutteen pääle sillä se kovettuu.
Suht helpolla tulee hyvää, eli täytyy muistaa nämä joskus juhlatarjoiluja miettiessä. Minulla on ollut valtavia aukkoja sivistyksessä kun on joitakin ihan tavallisia leivonnaisia joita en ole koskaan tehnyt. Tällaisia on ollut mm. täytekakku ja unelmatorttu, ja nämä mokkapalat. Vielä kun joskus jaksaisi lettuja tekaista niin sitten varmaan alkaisi olla ihan perusleivonnaisetkin minulla hallussa. Vissiin niissä on se "vika" että ne ovat liian helppoja ja tavallisia, joten en vaan jaksa vaivautua... Tyhmä minä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti