lauantai 11. toukokuuta 2013

Avokadopasta

Kuukausien vouhkauksen jälkeen minunkin korviini viimein kiiri ilosanoma avokadopastasta. Ohjetta kehuttiin niin kertakaikkisen maasta taivaisiin joten olihan sitä sitten pakko kokeilla. Ohje on siis Chicling-blogista.

1 valkosipulinkynsi
1/2 chiliä ilman siemeniä
1 lime
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
loraus (oliivi)öljyä
kourallinen basilikaa ja lehtipersiljaa
30 g raastettua parmesaania
30 g raastettua pecorinoa
400-500 g spagettia

Silppua valkosipuli ja chili oikein hienoksi ja laita kulhoon. Purista sekaan limen mehu. Halkaise avokadot ja poista kivet. Kuutioi avokadot kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon. Hienonna yrtit ja raasta juustot. Lisää suola, pippuri, öljy, hienonnetut yrtit sekä juustot. Sekoita ja maista. Kastikkeen on tärkeää olla tarpeeksi suolaista.

Keitä spagetti hyvin suolatussa vedessä al dente (n. 80 % pussissa mainitusta ajasta riittää). Keittoveden tulisi olla niin suolaista että se maistuu merivedelle. Kun pastat on keitetty, ota talteen vajaa 1 dl keitinvettä. Valuta pasta lävikössä.

Lisää keitinvesi kastikkeen sekaan, sekoita ja pyörittele pasta kastikkeen joukkoon. Raasta päälle vielä parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria. Tarjoa heti.

Tätä ruokaa ei ole ulkonäöllä pilattu.

Ja todentotta. Hyväähän se oli. Ei ehkä ihan niin hyvää kuin olin kaiken lukemani perusteella kuvitellut. Mutta hyvää joka tapauksessa. Ja lehtipersiljaa en ensi kerralla laita, se ei ollut nyt jotenkin meikäläisen juttu. Ehkä sekin hieman latisti makuelämystä, että se tuntui kovin hallitsevana makuna annoksessa.

Itse en uskaltanut kokeilla, mutta ystävä tiedotti että tämä maistuu mahtavalta myös uudelleen lämmitettynä.

1 kommentti:

  1. Mulla on vielä kokeilematta ja olen vaan lukenut mielipiteitä laidasta laitaan, pitää varmaan koittaa :)

    VastaaPoista