tiistai 9. lokakuuta 2012

Kaalikeitto

Se alkaa todella olla syksy taas. Ja syksyllä pitää syödä tiettyjä ruokia. Pakkohan ei tietty ole, mutta tätä ajatusta puoltaa muutamatkin asiat. Nyt on nimittäin tiettyjen tuotteiden hinnat alimmillaan, niitä on tarjolla joka kaupassa laarikaupalla, tai mikä vielä parempaa, metsässä tai omalla pellolla. Ja se laatu, ihanat kesäkaalit, uudet ohutkuoriset sipulit, porkkanat... Siinäpä nyt muutama mitkä päätyivät syksyn alkajaisiksi pataan kaalikeiton muodossa.

1 kesäkaali, semmoinen melko pikkuinen
2 sipulia
2 isoa porkkanaa
2 valkosipulin kynttä
400 naudan paistijauhelihaa
vettä
suolaa
kasvisfondia
mustapippuria
1-2 tl meiramia

Kuumenna kattilassa vettä sen verran että kaalit peittyy, ei liikaa. Vettä voi lisätä myöhemminki. Lisää viipaloidut sipulit sekä suikaloitu kaali ja suolaa. Anna kiehua 30 min. Pilko porkkanat ja lisää kattilaan. Paista jauheliha, mausta sitä hieman suolalla ja mustapippurilla ja lisää sekin. Anna kiehua vielä kunnes porkkanat ovat lähes kypsiä. Maista ja mausta ja anna kiehua vielä hetki että maut tasoittuu.

Tarjoa smetanan kanssa.

 Mitä tästä nyt voit taas sanoa. Muuta kuin että na-am :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti