perjantai 12. lokakuuta 2012

Katkarapusalaatti

Katkarapuja on tullut käytettyä salaateissa luvattoman vähän. Miksi? Siksi että katkarapu joskus muinoin oli itselleni hieman vieras herkku enkä suostunut syömään sitä ollenkaan. Sitten pikkuhiljaa aloin sietää sitä pizzassa, mutta jostain syystä minulla oli neuroosi että katkarapua ei saa katkaista. Eli kun leikkasin pizzaa, piti aina kiertää ne ravut, ettei se leikkaannu :D

Nykyisin minulle ei enää ole tällaisia estoja, mutta jotakin on jäänyt vielä jäljelle ja rapujen syönti on jäänyt aika vähille. Nyt sitten olen pariin otteeseen tehnyt katkarapusalaattia, ihan omasta päästäni vaan. Alla ohje joka on riittänyt n. 3 annokseen ruokasalaattina.

1/2 ps isoja katkarapuja
1/2 dl öljyä
1 rkl balsamicoa
1 tl sinappia
1/2-1 tl sambal oelekia
1 valkosipulinkynsi silputtuna
suolaa, pippuria

Sulata ravut pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita marinadin ainekset ja sekoita sulien rapujen joukkoon. Anna maustua n. tunti. Pilko salaattiainekset, esim. 1 ps salaattia, 1 rs miniluumutomaatteja ja 1/2 kurkku. Sekoita rapujen joukkoon. Itse lisäsin ruokaisuutta vielä keitetyillä kananmunilla ja paketillisella halloumia jonka olin liottanut n. 15 min (jotta liika suola lähtee pois), viipaloinut, kuivannut ja paistanut öljytilkassa pannulla. Tarjoa heti, ei tykkää odottelusta.



Hyvää on, vaikka itse sanonkin. Ravut imaisevat kivasti marinadia hieman itseensä ja loppu marinadi maustaa sitten koko salaatin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti