maanantai 17. kesäkuuta 2013

Herkkusieniriisi

Tämän ohjeen keksin ihan sattumoisin. Minulla oli broilerinnuijia jääkaapissa ja jotain niistä piti kehitellä. Kaappiin oli jäänyt pyörimään myös pullonpohja punaviiniä joka ei vaan maistunut. Sekoittelin punkusta, sipulista, valkosipulista, yrteistä ja mausteista marinadin missä kanat saivat kelliä pari vrk. Sitten paistoin niihin pinnat ruskeiksi ja uuniin 175 asteeseen ehkä n. 30 min.

Kaveriksi tein täytettyjä herkkusieniä ja riisiä. Näiden yhdistelmästä tulikin sitten herkkujen herkku. Kokonaiset herkkusienet osoittautuivat ihan turhiksi tuon riisin rinnalla. Tein siis ihan perinteisesti täytetyjä herkkusieniä poistamalla sienistä kannat ja tunkemalla täytteeksi palasteltua fetaa. Kannat pilkoin ja laitoin herkkusienien kanssa vuokaan. Niiden päällekin toki riitti fetaa. Sitten uuniin n. 200 asteeseen n. 10-15 min.

Keitin välissä puuroriisiä, joka on epäilemättä paras riisi ruokaan kuin ruokaan. Asettelin riisit tarjoiluastiaan ja päälle levitin paistetut sieni- ja fetakuutiot sekä sienistä irronneen liemen. Päälle kasasin vielä kokonaiset sienet ja kanannuijat.

Ulkonäkö ei kerro koko totuutta.

Ja taivas kun se riisin, herkkusienien ja fetan liitto oli TÄYDELLINEN. Mitään niin hyvää en keksi ihan hetkeen maistaneeni. Se oli aivan fantastista. Itseänikin yököttää tämä ylisanojen käyttö, mutta oikeesti, uskokaa, se oli superhyvää. Viis kanoista, viis herkkusienistä (jotka molemmat oli nekin hyviä) mutta olisin voinut syödä ihan pelkästään sitä herkkusieniriisiä. Täytyy tehdä tuota pian uudestaan jotta saan teille jonkinlaisen järkevän reseptin aikaiseksi.

Kiitos ja anteeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti