perjantai 14. kesäkuuta 2013

Raparperipiirakka

Meidän oma raparperi ei tuota vielä satoa tänä vuonna, mutta naapurissa onneksi tuottaa senkin edestä. Piirakan tekoon siis.

150 g sulaa voita
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

3 vartta raparperiä
2-3 dl mansikoista vähällä hillosokerilla keitettyä hilloa, enimmät nesteet tiristettynä pois
1 prk kermaviiliä
1 muna
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Sekoita pohjan ainekset taikinaksi ja levitä piirakkavuokaan. Lisää päälle kuorittu ja viipaloitu raparperi sekä mansikka"hillo" (suht kokonaisia mansikoita). Sekoita kermaviili, muna ja sokerit ja valuta tasaisesti päälle. Paista 175 asteessa n. 40 min. Tarjoa lämpimänä vaniljakastikkeen kanssa.

Piirakkapohjasta tuli tosi mehevä ja pehmeä. Joskus ennen olen onnistunut tekemään tällä pohjalla kuivakkaankin piirakan. En tiedä mitä tällä kertaa tein oikein :) Mutta herkkua tuli ja oli jopa vielä parempaan seuraavana päivänä kun oli saanut mehustua vähän vielä lisää. Täytynee lähteä taas naapurin raparperimaalle sadonkorjuuseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti