maanantai 10. kesäkuuta 2013

Pastaa a la Katiskatar

Ostin kaupasta paketillisen vuohenjuustoa tietämättä mitä siitä varsinaisesti tekisin. Mieleeni tuli että kun tomaatit ovat nyt herkullisimmillaan ja oman puutarhan yrtit alkavat jo tuottaa satoa joten miksipä en loihtisi jonkinlaista tomaattista, yrttistä vuohenjuustopastaa. Selailin netistä muutamia ohjeita mutta ei niistä sitten löytynyt oikein inspiraatiota. Joten tuloksena Pastaa a la Katiskatar yhdelle henkilölle :)

2 kypsää tomaattia
1 kevätsipuli varsineen
1 kohtuullisen kokoinen valkosipulin kynsi
yrttejä, esim. 5 basilikan lehteä ja 8 oreganonlehteä
öljyä
vajaa 1/2 pkt vuohenjuustoa
suolaa, mustapippuria
pastaa

Kalttaa tomaatit: Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa. Leikkaa tomaatteihin ristikkäiset viillot sinne "pikkunavan" puolelle. Laita tomaatit hetkeksi kiehuvaan veteen. Nosta pois vedestä ja laita kylmään veteen jäähtymään. Kuori ja paloittele.

Kuumenna öljytilkka kattilassa, kuulottele siinä hetki kevätsipulin silputtua vaaleaa osaa. Lisää tomaatit, suola ja mustapippuri. Laita tässä välissä pasta kiehumaan runsaalla suolalla maustettuun tomaattien kalttausveteen.

Kun pasta on jotakuinkin valmista, lisää kastikkeeseen silputut yrtit, valkosipuli, kevätsipulin varret sekä paloiteltu vuohenjuusto. Sekoita hyvin. Nauti!
Näyttääkin niin hyvälle että alkoi tehdä tätä mieli uudestaan. Joudunkohan käyttämään sen lopunkin vuohenjuuston tähän samaan ruokaan ;)
Jopas vaan tuli hyvää. Tämä on oikein kesäherkku ja maistuu varmasti aina vaan paremmalle jos sipulit, tomaatit ja yrtit kaikki saa omasta puutarhasta. Suosittelen lämpimästi.

Tämä oli oikein arjen pelastajapasta. Helppoa ja nopeaa ja lisäksi vielä nuuduttavan työpäivän jälkeen nautittuna piristi ja ilostutti kummasti. Koko annoksen tekemisen pisin aika meni siihen että odottelin että keitinvesi kiehuu. Ei paha :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti