maanantai 26. elokuuta 2013

Bremen

Terveiset sateisesta Bremenistä!

Matkakuume oli vaivannut minua jo pitkään. Mitään erityistä kohdetta haaveillani ei ollut, mutta jonnekin pois Suomesta olisi päästävä. Joskus tuossa alkukesästä taas vaihteeksi haaveillessani ulkomaan reissusta Ryanairin sivuilla satuin hakemaan lentoja ja yksi hauistani oli Bremen. Ja kappas, n. 23 € per pää per suunta ei kuulostanut ollenkaan pahalta. Tutustuessani sitten lähemmin kohteeseen ja majoitusvaihtoehtoihin päädyin lopulta ehdottamaan Bremenin matkaa Isännälle joka tottelevaisesti aivan ilmoitti minun voivan tehdä tarvittavat varaukset reissua varten.

Käsittääkseni Saksassa on kesälomakausi vielä kuumimmillaan, mutta ei sitä Bremenissä kyllä huomannut. Väkeä oli toki paljon, niin ettei paikkapaikoin meinannut sekaan mahtua, mutta kelit eivät kyllä oikein vastanneet suomalaista käsitystä lomasäästä. Tai ehkä ne sitä juuri vastasivatkin, mutta jotenkin olisi odottanut että muualla maailmassa olisi paremmin :D

Vettä siis satoi. Ja satoi. Ja satoi. Jossain vaiheessa meinasi huumorintaju loppua ihan kokonaan. Eli ensimmäinen vinkki Bremeniin matkustaville: kertakäyttöiset sadetakit mukaan. Ja sateenvarjokaan ei ole huono idea.

Onneksi se sade ei nyt kuitenkaan ihan tauotonta ollut, mutta yleensä satoi aina sen aikaa että kerkesi kastua kunnolla ja sitten se loppui ja sitten olit märissä vaatteissa ja kengissä loppupäivän. Ja ripsiä-sanaa tuskin löytyy Saksan sanakirjasta, nimittäin kun sitä vettä tuli, niin sitä tuli ihan oikesti paljon.
Kuva Bremenin Marktplazilta jossa oli joku WWF:n pandatietoisuustapahtuma. Aukiolle oli tuotu muovisia pandoja neljä rekkalastillista. Lieneekö kuvanneet olemassa olevien pandojen määrää.
Keleistä huolimatta meillä oli kivaa, nähtiin ja koettiin kivoja paikkoja ja juttuja ja matkustettiin paljon ratikalla (jee, kuinka jännää :D). Ja vaikka reissussa olikin kivaa, on kyllä huikaisevan ihanaa olla taas kotona. Ei ole parempaa paikkaa kuin koti :)

Nyt kun olemme siis sitten onnellisesti takaisin Suomen kamaralla neljän Bremenyön jälkeen on luvassa muutamia Bremenaiheisia postauksia mm. ruoasta ja nähtävyyksistä.

Ei se Saksa IHAN paska maa ole ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti