tiistai 13. elokuuta 2013

Vielä kukkii

Kesäkuussa pelotti että kukkiiko loppukesästä enää mikään, mutta onneksi sentään jotain vielä on kukassakin. Esimerkiksi tällainen sininen kukka, joka teki kukkimistaan pitkään ja hartaasti ja kerkesimme odotella sen kukkimista jo varmaan kesäkuun alusta asti. Mitään havaintoa minulla ei ole mikä tämä mahtaisi olla nimeltään, joten ehdotuksia otetaan taas vastaan. Tämä kasvi kasvoi varmaan jotain 2 m korkeaksi ja on tässä kuvassa siis ns. kyljellään kun ei enää kukkien auettua jaksanut kannatella itseään pystyssä. Lepää nyt siis vattupusikon päällä. Lehdet ovat tuollaiset hapsuiset ja tummanvirheät.


Ruusupapuja minulla on kolme. Laitoin ne kasvamaan heinäseipäistä tehtyyn kolmijalkaan, jokaiselle oma seipäänsä. Kaksi niistä kasvaa oikein iloisesti, kolmas ei niinkään. Upeasti se kuitenkin kukkii ja ensimmäiset pavutkin alkavat kohta olla syömäkoossa. Ah ihanuutta.
Mitä eroa on Malvalla ja Malvikilla vai ovatko sama kukka... Kun googlasin niin molemmilla löytyi kuvia tästä kukasta mutta myös erinäköisistä kukista :D eli en nyt ihan mene vannomaan että kumpi tämä lienee. Kaunis on kyllä kertakaikkiaan ja näyttäisi muodostuvan yhdeksi meidän pihan lemppareista eikä vähiten senkään vuoksi että on aika pitkäaikaiseksi kukkijaksi osoittautunut.
Sitten vielä kuvaa vattusista :) niitä kypsyy joka päivä lisää ja ovat isoja ja hyvän makuisia. Joka päivä heitämme aina kierroksen vattupuskan ympäri ja oikein sopivasti on tuo puska meidät vatuissa pitänyt. Säilöntään asti niitä ei kylläkään riitä, mutta onneksi tämän kesän villivattusato oli vähintäänkin kohtuullinen ;) ja neilläkin on niitä nyt sitten pakastimessa jotain 17 litraa, eli eiköhän niistä piirakat saa meidän perheen tarpeisiin :)
Nyt äkkiä taas pihalle aurinkoon loikomaan kun huomiselle on taas lupailtu vettä ihan riittävästi. Lämmintä KESÄN jatkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti