perjantai 9. elokuuta 2013

Tonnikalapiirakka

Ihan joku päivä sitten luin jostain lehdestä tonnikalapiirakan ohjeen ja inspiroiduin saman tien että tuota on pakko tehdä. Muutaman päivän päästä sitten kun aloin valmistautua kauppaan lähtöä varten ja etsimään ohjetta että mitäs sitä pitikään ostaa niin kappas, ohjetta ei löydy mistään eikä minulla ollut enää mitään käsitystä mistä olin ohjeen mahtanut bongata. Joten ei kun taas itse kehittelemään jotain. Pohja on joku melko peruspohja, täytteen kehittelin itse.

Pohja:
125 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl vettä
suolaa

Sekoita pohjan aineet ja taputtele piirakkavuoan pohjalle.

Täyte:
½ prk smetanaa
3 pientä keitettyä perunaa
1 prk tonnikalaa öljyssä
1 maustekurkku
2 keitettyä kananmunaa
tilliä
2 dl kermaa
2 kananmuna
3/4 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria

Levitä smetana piirakkapohjalle. Lado päälle ohueksi viipaloidut perunasiivut sekä tonnikala. Lisää vielä paloitellut maustekurkut, viipaloidut kananmunat sekä tilli. Sekoita kerma, kananmunat sekä mausteet ja kaada piirakan päälle. Paista 200 asteessa 30-35 min.


Vieraille maistui hyvin ja ei tuo itsestänikään huonoa ollut. Entisenä tillinvihaajana olen löytänyt itseni tänä kesänä jo useampaan kertaan himoitsemasta tilliä ja hyvältä se tuossa piirakassa kyllä maistui. Uskoisin että tässä piirakassa ei kannattane käyttää mitään kovin rasvatonta kalaa, esim. tonnikala vedessä ei ehkä toimi. Lohi toimisi luultavasti vielä tätä öljyistä tonnikalaa paremmin. Lohiversiota voisi kyllä vielä kokeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti