lauantai 1. maaliskuuta 2014

Rasvakeitin

No nyt on meilläkin rasvakeitin. Aikamoinen lelu ja kivahan sillä on kikkailla. Vielä kun löysimme vintiltä vanhan grilliuunisysteemin niin meillähän on ihan valmis kotigrilli pystyssä. Jokusen kerran olemme tehneet keittimellä herkkuja, mutta vielä en ole kovin monimutkaisiin ryhtynyt. Lähinnä valmistavaraa olen kokeillut paistella. Ja onhan ne ranskalaiset taivaallisia kun tulevat suoraan keittimestä lautaselle!
Ranskalaisia, mustekala- ja sipulirenkaita, mozzarellatikkuja sekä jalapenopoppersseja
Kyllä tuo on kiva olla olemassa, mutta eihän sitä voi koko ajan käyttää. Yksi öljykanisteri käytettiin ällön näköiseksi ja nyt tuo on pari kuukautta ollut poissa käytössä ja tässä suunnittelen seuraavaa rupeamaa mitä silloin olisi tarkoitus tehdä. Ainakin nyt vihdoin aion fritata sen Marspatukan mitä en edellisellä kerralla saanut aikaiseksi. Lisäksi munkkien paisto hoututtaisi, tai vaihtoehtoisesti donitsien. Suolaisista haluaisin kokeilla katkarapuja ja itsetehtyjä sipulirenkaita.

Valmistuotteista mitä en voi suositella käytettäväksi rasvakeittimessä ovat Pirkan Mozzarellatikut. Niissä ei juusto pysy sisällä yhtään vaan lorahtaa öljyn sekaan saman tien. Ja voin kertoa että keittimen pesu sen jälkeen ei käy ihan käden käänteessä. Itsetehdyt mozzarellatikut sensijaan toimivat hienosti. Eivät vuotaneet ja tuli hyviä. Ne ovatkin ainoa alusta asti itsetehdyt tuotteet mitä olen tuolla vielä kokeillut tehdä. Tärkeintä on vain sen varmistaminen että kuorrutetta on kunnolla joka paikassa.

Jatkanpa haaveilua ja suunnittelua :)

1 kommentti: