maanantai 19. elokuuta 2013

Unelmatorttu

Meillä ei lapsena koskaan ollut unelmatorttua. Nyt vuosia myöhemmin minulle selvisi että tämä johtui siitä että äiti ei ole tästä koskaan pitänyt. Muistan että kaverin luona tuota oli usein ja se oli niin maailman parasta. Ja nyt se on vuosien jälkeen iskostunut mieleeni että tätä on pakko joskus tehdä, onko se oikeesti niin hyvää kuin muisti väittää. Ohje Hellapoliisilta.

4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
100 g voita
1 mun
3-4 dl tomusokeria

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele taikina varovasti tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista uunin keskitasossa 225 asteessa n. 7 min. Kumoa kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperille.

Vatkaa täytteen ainekset keskenään (siis vatkaa oikeasti, sähkövatkaimella ja kunnolla, että alkaa jäykistyä) ja levitä jäähtyneelle pohjalle. Kääri rullalle ja nosta jääkaappiin tekeytymään. Ehdottomasti parhaimmillaan seuraavana päivänä.


Erehdyin maistamaan tätä vielä samana päivänä ja olin ihan surkeana kun ei se nyt kovin kummoista ollut. Mutta ah, seuraavaan päivään kannattaa näköjään oikeasti odottaa sillä silloin se oli herk-kua! Eiköhän tätä tule tehtyä joskus uudemmankin kerran.

1 kommentti:

  1. Tämä on mun lemppari-kääristä!! Itse vaan en osaa kääretorttua tehdä... pohjasta tulee aina ihan lätty!

    VastaaPoista