Pohja
9 dl vehnäjauhoja
2 dl Mummon perunamuussijauhetta
6 tl kuivahiivaa
1,5 tl sokeria
1,5 tl suolaa
2 dl sulatettua voita (1 dl painaa n. 90 g joten 180 g)
4,5 dl maitoa
Täyte
500 g broilerin maustamattomia suikaleita
suolaa, mustapippuria ja cayannepippuria
200 g aurinkokuivattu tomaatti-tuorejuustoa
75 g creme fraichea
2 punasipulia
3 porkkanaa
2 tlk ananaspaloja
200 g emmentalraastetta
tuoretta oreganoa
Kuulota silputtu punasipuli öljytilkassa pannulla. Siirrä sivuun odottamaan. Ruskista kanasuikaleet öljytilkassa ja lisää sekaan karkeahko porkkanaraaste, mausta suolalla, mustapippurilla ja cayannepippurilla, anna kypsyä hetki, anna jäähtyä.
Sekoita kuivat aineet keskenään (-1 dl vehnäjauhoja) ja lisää kädenlämpöinen maito-rasvaseos. Vaivaa hyvin lisäämällä jäljelle jäänyttä vehnäjauhoa tarvittaessa. Kauli taikina uunipellille. Sekoita keskenään tuorejuusto sekä creme fraiche ja levitä pohjan päälle ihan reunoille asti. Lisää päälle kanat porkkanoineen, valutetut ananaspalat sekä punasipuli. Lisää vielä reilusti silputtua oreganoa sekä juustoraaste. Paista 200 asteisessa uunissa 40-45 min, kunnes piirakassa on kaunis väri.
Siinä se pötköttää, ei ihan paras kuva mitä olisi voinut olla, mutta enpä muistanut kotona etukäteen kuvailla. Eli on autenttinen ;) |
Ai herkku kun on hyvännäköstä piirakkaa!!
VastaaPoista