lauantai 1. kesäkuuta 2013

Katkarapulasagne

Katkaravut ovat kuuluneet nykyisin ruokavalioomme useammin kuin aiemmin. Miehen viimeisetkin ennakkoluulot ovat karisseet joten mikään ei estä herkuttelemasta noilla ihanilla pikku äyriäisillä. Kalliitahan nekin pirulaiset ovat niinkuin kaikki nykyään, mutta koitan pitää huolen että niitä on aina pakastimessa saatavilla jos tarvetta ilmenee.

250 g kuorittuja katkarapuja
1 prk tonnikalapaloja vedessä
4 kevätsipulia varsineen tai 1 tavallinen (öljyä kuulotteluun)
(1 valkosipulinkynsi)
1 prk tomaattimurskaa
1 prk kermaa
mausteita (suolaa, mustapippuria, yrttejä)
juustoraastetta
lasagnelevyjä, n. 9 kpl

Kuulota silputtu sipuli öljytilkassa. Lisää tomaattimurska ja mausteet, anna hautua 15 min. Lisää sekaan kerma, valutettu tonnikala sekä katkaravut. Sekoita hyvin ja kasaa lasagne. Pohjalle kerros kastiketta, päälle pastalevyt. Väleihin juustoraastetta. Päällimmäiseksi laita kerros kastiketta ja juustoraastetta. Paista 200 asteessa n. 45 min. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista.
Lasagnesta hyvän kuvan saaminen taitaa olla mission inpossible.
Olen tehnyt tätä ennekin, joten nyt ajattelin ensin että laitan pelkkiä katkarapuja enkä ollenkaan tonnikalaa, mutta en sitten uskaltanut. Pelkäsin jotenkin että tulisiko siitä mautonta. Mutta aion kyllä vielä kokeilla ilman tonnikalaa koska jotenkin se on alkanut hieman tympiä. Täytyy kokeilla googletella millaisia muut ovat tehneet. Hyvää tämä oli joka tapauksessa ja parasta kaikesta, helppoa ja suht nopeaa. Toki paistamisessa menee tovi, mutta sen ajanhan voi puuhailla vaikka pihalla, joten ei se hukkaan mene :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti