2 kypsää tomaattia
1 kevätsipuli varsineen
1 kohtuullisen kokoinen valkosipulin kynsi
yrttejä, esim. 5 basilikan lehteä ja 8 oreganonlehteä
öljyä
vajaa 1/2 pkt vuohenjuustoa
suolaa, mustapippuria
pastaa
Kalttaa tomaatit: Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa. Leikkaa tomaatteihin ristikkäiset viillot sinne "pikkunavan" puolelle. Laita tomaatit hetkeksi kiehuvaan veteen. Nosta pois vedestä ja laita kylmään veteen jäähtymään. Kuori ja paloittele.
Kuumenna öljytilkka kattilassa, kuulottele siinä hetki kevätsipulin silputtua vaaleaa osaa. Lisää tomaatit, suola ja mustapippuri. Laita tässä välissä pasta kiehumaan runsaalla suolalla maustettuun tomaattien kalttausveteen.
Kun pasta on jotakuinkin valmista, lisää kastikkeeseen silputut yrtit, valkosipuli, kevätsipulin varret sekä paloiteltu vuohenjuusto. Sekoita hyvin. Nauti!
Näyttääkin niin hyvälle että alkoi tehdä tätä mieli uudestaan. Joudunkohan käyttämään sen lopunkin vuohenjuuston tähän samaan ruokaan ;) |
Tämä oli oikein arjen pelastajapasta. Helppoa ja nopeaa ja lisäksi vielä nuuduttavan työpäivän jälkeen nautittuna piristi ja ilostutti kummasti. Koko annoksen tekemisen pisin aika meni siihen että odottelin että keitinvesi kiehuu. Ei paha :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti