torstai 11. lokakuuta 2012

Guinneskakku - Katiskatar retroilee

Katiskatar retroilee neljännen kerran. Postasin ohjeen 29.3.2010.

Tutustuin tähän herkkuun ystävän juhlissa. Ystävä on melko taloustaidoton mies, mutta hänpä päätti yllättää kaikki ihan kertaheitolla ja tehdä kakun. Tokikin sillä oli vaikutusta, että joku toinen mies oli jo tuon kakun tehnyt joissain toisissa juhlissa ja taloustaidoton ystävämme oli sitä päässyt maistamaan. Ja tietysti myös sillä oli vaikutusta, että ohjeeseen tulee OLUTTA.

Ohjeen löysin sitten kuitenkin Voisilmäpelistä. Alunperin se on Nigella-ohjelmasta, mutta Voisilmäpelin tekijä oli vähän muutellut ohjetta terveysystävällisemmäksi.

2 1/2 dl Guinnessia
200 g voita
2 1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
4 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl creme fraichea
2 munaa
vanilijasokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 1/2 tl ruokasoodaa

kuorrutus:
200 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
2 1/2 dl tomusokeria
1 dl kuohu- tai vispikermaa

Mittaa kattilaan olut ja voi. Hämmentele miedolla lämmöllä kunnes voi on sulanut. Lisää kaakaojauhe ja sokeri ja sekoita, kunnes ainekset ovat sulaneet sileäksi, tummaksi seokseksi. Siirrä syrjään liedeltä.

Vatkaa kevyesti keskenään creme fraiche, munat ja vaniljasokeri. Sekoita olut-voi-kaakaoseokseen.
Sekoita keskenään vehnäjauhot ja sooda ja lisää ne sen jälkeen taikinaan.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun ja voideltuun irtopohjakakkuvuokaan. Paista 180-asteisessa uunissa n. 40-60 minuuttia. Varo paistamasta kakkua liian kuivaksi, se on herkullisinta hieman kosteana. Halutessasi voit hiukan kostuttaa paistettua kakkua yli jääneellä oluella.

Kun kakku on jäähtynyt, valmista kuorrutus. Sekoita keskenään tuorejuusto ja tomusokeri kevyesti vatkaten. Lisää joukkoon kerma. Levitä kuorrute kakun päälle Guinness-tuopin vaahtoa matkien.
Saa vetäytyä muutaman tunnin tai jopa yön yli, jotta on parhaimmillaan.
Kuva Nigellan kakusta, koska omani oli kadonnut :/

Ja järjettömän hyvä kakkuhan tämä on, ei siitä pääse mihinkään. Uskomattoman tuhti suklaakakku ja makea tomusokerihöttö päällä. Tämä on taas niitä kakkuja, että ei tätä paljoa kerralla pysty syömään, mutta riittääpähän iloa sitten pidemmäksi aikaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti