maanantai 8. lokakuuta 2012

Jauhelihakesäkurpitsapiilot

Insiproiduin kaupassa ostamaan kesäkurpitsan ilman sen suurempia ajatelmia siitä mihin sen käyttäisin. Kurpitsan levättyä pari päivää jääkaapissa sain idean:

1 kesäkurpitsa
400 g jauhelihaa
sipuli
1 valkosipulinkynsi
kananmuna
worchestershirekastiketta
suolaa
pippuria

Ota kesäkurpitsasta juustohöylällä pitkittäin suikaleita. Aina kun siemenet alkaa tulla vastaan käännä kurpitsasta toinen kylki ja höylää sieltä. Siemenosa heitetään pois. Suolaa suikaleet kevyesti ja levitä ne uunipellille. Paista 200 asteessa n. 10 min, että pehmenevät ja liiat nesteet haihtuvat pois.

 Kuulota öljytilkassa silputtu sipuli. Annan jäähtyä. Sekoita jauheliha, sipuli, silputtu valkosipuli, kananmuna ja mausteet. Pyörittele jauhelihasta noin kämmenen levyisiä pötköjä. Kääri jokainen pötkö kesäkurpitsasuikaleeseen. Paista pötköihin väri pintaan ja nosta uunivuokaan. Peitä juustoraasteella ja paista 200 asteessa kunnes juusto saa kauniin värin. Tarjoa esim. perunamuussin kanssa.


Olivat tosi hyviä. Ja vähän erilaisia kuin ihan perus jauhelihapullat/pihvit/murekkeet. Isäntä ihastui myös, eli näitä tehtänee vielä uudestaankin. Munakoisokin saattaisi olla hyvä vaihtoehto kesäkurpitsalle.
Vähänhän näitä joutui näpertelemään, mutta välillä näpertely on vain hyvästä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti