Koskapa majoituimme aivan rautatieaseman vieressä, tuli sen ympäistössä pyörittyä paljon kun kaikki ratikat lähtivät siitä vierestä. Rautatieasemalla on kymmeniä pieniä liikkeitä joista varmaan puolet vähintäänkin myivät ruokaa. Oli kahviloita, kebabberioita ja aasialaista ruokaa tarjoavia paikkoja vieri vieressä. Joillain kejuilla näytti olevan jopa kaksi liikettä asematunnelin eri päissä. Valinnanvaraa siis riitti.
Tokikin hinnat olisivat saattaneet olla jossain hieman syrjemmässä hieman alhaisemmat, mutta koska kaikki maksoi jo tuollakin vähemmän kuin Suomessa, emme niin ottaneet paineita jahdataksemme mahdollisimman alhaisia hintoja.
Lauantain lentomme saapui vasta enemmän lounasaikaan joten silloin emme enää aamiaista hakeneet. Sunnuntaina siis lähdimme ensikertaa aamiaisapajia kartoittamaan. Päädyimme juurikin tuonne rautatieaseman tunneliin pyörimään vesisateen yllättäessä heti aamusta. Aikamme haahuiltuamme ja kuljettuamme tunnelin päästä päähän pariin otteeseen päädyimme ostamaan eväät mukaamme Le Crobag-kahvilasta. Päädyimme kahvilaan siksi, että vaikka kaikissa tiskeissä kaikki näytti äärimmäisen hyvälle, oli tuo kyseinen broilerleikepatonki jotenkin erityisen houkutteleva. Otimme yhden sellaisen ja kaveriksi vielä juusto-kinkku-croisantin sekä kahvin, hinnaksi tuli n. 7,50 €. Kalliimmasta päästä siis tämä eväs.
Le Crobagin broilerleikepatonki ja juusto-kinkku-croisant. |
Suurimmassa osassa kahviloista tuntui olevan kolme kahvikokoa, small, medium ja large. Jäimme siihen uskoon että Suomen tavallisen kokoinen kahvi oli tuolla small, sillä medium oli ihan järjettömän kokoinen mortteli. Largea emme kokeilleet, miten iso se sitten lienee :D
Toisena aamiaiskertana päädyimme jälleen rautatieaseman tunneliin. Meitä taisi sinne ajella silloin polkupyörien vuokraus, jota emme sitten kuitenkaan löytäneet ja jäi pyörät vuokraamatta. Mutta aamupalaa saatiin kuitenkin.
Emme tietenkään samaan paikkaan halunneet mennä vaikka eväät olivatkin edellisaamuna vakuuttaneet, vaan olimme niinkin uskaliaita että päädyimme viereiseen kahvilaan nimeltä Werder-Bäcker Bünger. Siellä otimme juustosämpylän ja mozzarellapatongin sekä kahvin, hinta n. 6,50 €. Perushyviä molemmat, mutta jäivät kyllä ehdottomasti kakkoseksi edellisaamun eväille.
Juustosämpylä ja mozzarellapatonki. |
Otimme kinkkusämpylän ja täytetyn fladenbrot:in, eli litteän leivän ja sen iänikuisen kahvin, hinta n. 7 €. Kinkkusämpylä oli taas ihan perussämpylä, mutta tuo fladenbrot oli H-Y-V-Ä. Ensinnäkin leivän rakenne oli jotenkin erilainen kuin tavallisessa leivässä. Se oli jotenkin tosi huokoinen ja kostea. Oikein hyvän makuinen. Lisäksi täytteet olivat iloinen yllätys. Luulimme tilatessamme että se on kananmunatäytteinen leipä kasviksineen. Mutta syödessä paljastui että leivän sisältä löytyi kananmunan lisäksi juustoa, kinkkua, majoneesia ja tietysti kasviksia paljon. Oli todella hyvänmakuinen leipä, ja vieläpä valtavan iso. Tuolla jaksoi kyllä pitkälle.
Nutella & Go! |
Meitä kun se aurinko ei niin paljoa ilahduttanut läsnäolollaan, joten jäi tuo jäätelön syönti tosiaan enemmän ajatuksen tasolle. Kyllä, harmittaa paljon. Kyllähän jäätelöä jaksaisi aina syödä!
Oi, ihana lukea reissusta ja syötävistä. Oma matkakuume on kova, ja lokakuuhun pitäisi odottaa.
VastaaPoista