keskiviikko 14. elokuuta 2013

Itsetehdyt kalapuikot

Kalapuikkoja saa kaupasta. Mutta niitä voi tehdä itsekin ja ne maistuu aikalailla erilaiselta kuin kaupan versiot. Vähänhän se tietty vaatii säätämistä, mutta jos intoa ja aikaa riittää enempään kuin 15 minuutin uunittamiseen niin miksei sitten tekisi kalapuikkoja itse.

400 g pakasteseitiä (oikea hifisteliä tekee tietty oikeasta tuorekalasta, mutta meillä mentiin tällei puolivalmiilla versiolla)
1dl vehnäjauhoja
1-2 munaa
1,5-2 dl korppujauhoja
1 tl sitruunapippuria
suolaa
3 rkl rypsiöljyä

Sulata pakasteseitä hetki huoneenlämmössä että siitä voi leikata sopivaisia paloja. Leikkaa siis köntti 12 palaan. Kaada yhdelle lautaselle vehnäjauho, toiselle rikottu ja sekoitettu kananmuna ja kolmannelle korppujauhot. Sekoita sitruunpippuri ja suola korppujauhoihin.

Kierittele kalapuikot ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhoissa. Kuumenna öljy pannussa ja paista kalapuikot joka puolelta kauniin värisiksi.

Tarjoa perunamuussin ja lisäkkeiden kanssa.


Hauskaahan näiden näpertäminen on, mutta kiireaikana suosittelen edelleen turvautumaan kaupan versioihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti