400 g pakasteseitiä (oikea hifisteliä tekee tietty oikeasta tuorekalasta, mutta meillä mentiin tällei puolivalmiilla versiolla)
1dl vehnäjauhoja
1-2 munaa
1,5-2 dl korppujauhoja
1 tl sitruunapippuria
suolaa
3 rkl rypsiöljyä
Sulata pakasteseitä hetki huoneenlämmössä että siitä voi leikata sopivaisia paloja. Leikkaa siis köntti 12 palaan. Kaada yhdelle lautaselle vehnäjauho, toiselle rikottu ja sekoitettu kananmuna ja kolmannelle korppujauhot. Sekoita sitruunpippuri ja suola korppujauhoihin.
Kierittele kalapuikot ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhoissa. Kuumenna öljy pannussa ja paista kalapuikot joka puolelta kauniin värisiksi.
Tarjoa perunamuussin ja lisäkkeiden kanssa.
Hauskaahan näiden näpertäminen on, mutta kiireaikana suosittelen edelleen turvautumaan kaupan versioihin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti