sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Bramboracka - Tsekkiläinen perunakeitto

Kaverin kanssa juteltiin tsekkiläisistä ruoista ja innostuin googlettelemaan aihetta. Vastaan tuli tsekkiläinen perunakeitto eli bramboracka joka kuullosti herkulliselta. Ja vieläpä kun olin saanut sieniä äidiltäni niin eikun kokeilemaan. Ohje täältä.

3 isoa perunaa n. 1 cm kuutioina
1 sipuli
200 g tuoreita sieniä (suppilovahveroita ja kanttarelleja)
4 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
7 dl vettä
1 dl rapeaksi paistettua pekoni"murua"
meiramia
persiljaa
suolaa

Kuulottele pilkottua sipulia ja sieniä voissa kattilassa. Kun hieman pehmenneet, lisää jauho ja sekoita hyvin rasvan sekaan. Ei tarvitse ruskistaa vaan lisää n. 2 dl vettä. Anna kiehahtaa ja lisää sen jälkeen loppu vesi, suola ja perunat. Anna kiehua n. 20 min, kunnes perunat ovat lähes kypsiä. Paista sillä aikaa pekonisilppu rapsakaksi. Kun perunat ovat lähes kypsiä, lisää pekonisilppu ja mausteet. Anna kiehua vielä 5 min.

Ja tuli siis niin hyvää! Aivan tosi hyvää, täyteläistä ja herkullista. Aivan täydellistä kylmiin syyspäiviin. Täytyy toivoa että vielä tänä syksynä löytyisi vähän lisää sieniä että saisin tehdä tätä vielä uudemmankin kerran. Onnistuuhan tämä toki pakastetuista tai kuivatuistakin sienistä, mutta onhan ne tuoreet aina tuoreita. Kaksi sanaa: N-am.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti