keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Kinkkukiusaus tuoreesta perunasta

Harvoin olen ylipäänsä kiusauksia tehnyt, mutta silloinkin aina valmiista pakasteperunasipuliseoksesta. Nytpä sitten päätin koittaa ihan perinteisellä tyylillä kun sitä on kehuttu niin paljon paremmaksi. Meillä pataan pääsi tavallista keltaista perunaa sekä sinistä kongoa, siitä hurmaava väri :) Ohjetta katsoin Kotiruoka-kirjasta (Isotalo&Kuittinen, 2006, 71. painos, s. 161)

1/2 kg perunoita
2 sipulia
350 g palvikinkkua
3-4 dl kermamaitoa tai kermaa
1 tl suolaa
hiven mustapippuria ja timjamia

Kuori ja leikkaa perunat ja sipulit ohuiksi suikaleiksi. Suikaloi myös palvikinkku. Pane suikaleet voideltuun laakeaan uunivuokaan. Lisää mausteet kermamaitoon ja kaada 2 dl seoksesta suikaleiden päälle. Kypsennä 175-200 asteessa n. 1 h. Lisää vuokaan loppu kermamaito kypsennyksen puolivälissä. Anna seistä hetki ennen tarjoamista.

Ja olihan se ihan hyvää, mutta omalta osaltani sanoisin, ettei se niin paljon parempaa ollut kuin pakasteesta tehty. Ehkä se paremmuus ei ole niin suurta kuin vaiva mikä tuosta kaikesta pilkkomisesta seurasi. Joten uskoisin jatkossa pääasiassa pysytteleväni pakastesuikaleissa. Mutta tulipahan kokeiltua :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti